Misverstanden rondom LED verlichting

Vele misverstanden rondom LED verlichting

LED verlichting is tegenwoordig erg populair. Veel mensen gebruiken nu ook verschillende soorten LED lampen om hun huis te verlichten. Hoewel er steeds meer mensen genieten van de vele voordelen van LED verlichting, zijn er nog steeds veel misverstanden over LED verlichting. Dit is niet juist, want LED verlichting is en blijft stukken voordeliger dan andere soorten lampen.

 

Misverstand 1: LED lampen gaan eeuwig mee

Veel mensen gaan ervan uit dat LED Lampen voor eeuwig meegaan. Dit is helaas onjuist. LED lampen hebben zeker een langere levensduur dan de gemiddelde gloeilamp, maar ze gaan niet voor eeuwig mee. Elke lichtbron wordt uiteindelijk zwakker en zwakker. Wel is het bij LED lampen zo dat gedurende hun gebruiksduur een constante lichtkwaliteit blijven afgeven. Zo blijft de lichtkwaliteit gewaarborgd.

 

Misverstand 2: LED lampen worden niet warm

Spaarlampen en traditionele gloeilampen staan erom bekend dat ze beide altijd erg warm aanvoelen als ze aan staan. LED lampen worden een beetje warm, maar lang niet zo warm als andere lampen. LED lampen geven ook geen infrarood (IR) licht af. IR-licht is niet zichtbaar en dus voegt het ook niets toe aan de helderheid van het licht, het zorgt er alleen voor dat de lampen warmer worden en energie verspillen. Verder is een ander groot voordeel dat LED lampen geen UV licht uitstoten.

Misverstand 3: LED lampen hebben tijd nodig om op te warmen

Dit is zeker niet zo. Fluorescentielampen en spaarlampen komen vaak langzaam op gang of knipperen zelfs bij het opstarten. LED lampen staan erom bekend om vrijwel direct na inschakeling al met de volledige lichtopbrengst op de proppen te komen. Verder is het ook bekend dat de lampen regelmatig aan en uit worden gezet zonder dat daarmee de levensduur wordt verkort.

 

Misverstand 4: LED lampen geven geen waar voor je geld

We pakken er direct een voorbeeld bij. Een Philips LED lamp heeft een levensduur van maximaal 20.000 uur. Als u de lamp dus gemiddeld 3,5 uur per dag aan heeft staan, dan hoeft u pas na 15 jaar(!) uw lamp te vervangen. Daarbij verbruiken LED lampen ongeveer 80% minder energie, wat dus ook voordelig is voor uw energierekening. Kortom, met LED verlichting in uw huis krijgt u zeker waar voor uw geld!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *